Casa nouă sau renovarea mediilor vechi?
Este întotdeauna plăcut să ne imaginăm schimbările, dar cum să mobilăm cu gust? Gustul, de fapt, depășește designul, stilurile și tendințele care pot fi alese, și include abilitatea de a furniza cu stil, folosind idei originale. Aici intervin specialiștii. Amenajarea interioară este ceva maleabil, modificabil, creat de mintea unui arhitect sau a unui designer de interior, care constă în a da formă spațiilor unei case prin umplerea lor cu decorațiuni și accesorii de mobilier.
Dacă stilul minimalist nu este pentru tine, dacă nu te regăsești în stilul modern sau nu îți place atmosfera care recreează stilul vintage, atunci poți opta pentru stilul clasic. Este atemporal și te poate scoate mereu din „încurcătură”. Indiferent cărui stil alegi să îi dedici casa ta, încearcă să îi rămâi fidel. Important este să te reprezinte, căci casă ta este persoană ta.
Alegerea culorilor în mobilier este esențială, deoarece acestea pot schimba stilul unei camere.
Pentru mobilarea cu gust, este recomandabil să alegeți una sau cel mult două culori principale, variind doar nuanțele acestora, lăsând apoi, unei culori complet diferite, capacitatea de a rupe omogenitatea camerei. Pardoseala, pereții, mobilierul și accesoriile principale trebuie să fie, prin urmare, de culori principale, în timp ce unele accesorii sau țesături pot avea o culoare contrastantă, vibrantă.
O parte foarte importantă în elegantă unui ambient o reprezintă corpurile de iluminat. Fie că alegeți piese semnate de designer cu renume, sau obiecte standard, lumina este importantă într-un ambient, exprimă căldura acelui cămin. Când lumina devine regină, este important să știm cum să o exaltăm printr-un cadru care îi permite să strălucească și să se exprime la maximum. Alegerea celui mai potrivit candelabru pentru fiecare mediu este o experiență interesantă și distractivă, cu rezultate strălucitoare, la propriu. Lumina face diferența între un sejur luxos și un sejur elegant. Punctele de lumină din zonele potrivite, aplicarea luminilor scenografice, un candelabru prețios în centrul camerei dau o notă unică mediului, îl îmbunătățesc, iar jocul luminii îmbunătățește detaliile și punctele forte. Fără a uita că adevăratul protagonist, ori de câte ori este posibil, trebuie să rămână lumina naturală care vine din exterior.
Pentru fiecare dintre noi cuvântul „lux” capătă un sens ușor diferit.
Poate fi sinonim cu o calitate scumpă, unică sau foarte înaltă. Poate fi sinonim cu opulență, bogăție materială. În realitate, mobilierul de lux combină multe nuanțe, dar cu siguranță trebuie să includă o personalizare extremă de înaltă calitate, care provine dintr-un studiu funcțional și confort unic. Luxul nu este un concept ușor de reprodus în designul interior, combinația de elemente poate da un efect somptuos și rafinat sau, dimpotrivă, poate fi excesiv și disonant, mai ales atunci când vine vorba de luxul modern cu un aspect funcțional, simplu și esenţial.
Cum să evitați greșelile strategice în crearea unui ambient de lux?
Atunci când există resurse financiare, cea mai bună alegere este să vă bazați pe designeri de interior profesioniști capabili care cunosc acest tip de mobilier și știu clar ce „îmbrăcăminte” trebuie să-i creeze, să vă proiecteze mobilierul și, de asemenea, să pregătească detalii tehnice funcționale, cum ar fi iluminatul, prizele electrice, tavanele false și micile modificări arhitecturale, procedând, de asemenea, la realizarea aceluiași mobilier.
Casa în care locuim nu este doar o multitudine de piese de mobilier și decorațiuni alese din revistele de design. Nu trebuie doar să arate bine, ci să se simtă bine. Este energie, frumusețe, emoție. Ești tu. Oferă-i ce are nevoie. 😊