Charity

prin Fundația Hello Humanity

Eu sunt Monica. Mamă pentru copilul meu, copil pentru mama mea.

Cred că… de când mă știu, am iubit copiii. Îmi aduc aminte, vivid, că eram în școală generală și mama mea avea o colegă de muncă ce abia născuse. Când venea în vizită la noi, venea și cu bebelușul. Iubeam să stau pe canapea cu bebe în brațe. Mirosea a lapte cald și a liniște. Când îl priveam, se oprea timpul în loc. Până să devin eu însămi mamă, îmi plăcea să fiu mama pentru alții. Chiar dacă aveau ei mama lor. Îmi plăcea cum mă primeau în lumea lor frumoasă, îmi plăcea cum radeau cu toată fața, mă pierdeam cu totul în zâmbetul lor și în ochii lor limpezi.
În timp, însă, am început să întâlnesc și cazuri care îmi făceau sufletul să plângă. Aflăm că există copii pentru care copilăria nu arată așa cum știam eu. Aflăm că există copii buni și deștepți, că există copii cu talente nebănuite, cu pasiuni care ar muta munții și ar răsturna lumi, care…nu au șansa. Nu au șansa de a excela. Nu au șansa de a evolua. Nu au șansa de a vedea că “POT”.

Dorești să faci o donație?

Intră pe website-ul Hello Humanity!

“Nu contează ce ești, contează ce devii”

Mi se par vorbele perfecte. Le-am auzit intr-un film și mi-au rămas întipărite în minte. Cu ele ca fundație, am început să zidesc. O fundație: Hello Humanity.
Un loc în care visele de copii pot deveni realitate, în care pasiunile sunt hrănite și talentele sunt susținute.
Știm toți că fiecare copil, la naștere, este înzestrat cu daruri. I se oferă, liber, fără datorii, fără obligații, fără presiune. I se oferă aripi să zboare în orice direcție vrea, să exploreze munți, mari, deserturi, flori. E momentul când poate alege. Când poate alege pentru el.
Și știm toți că adesea, aripile se frang. Se frang pentru că nu au apărare în față furtunii vieții, pentru că nu sunt construite să facă față rutinei, banalului, greutăților, refuzurilor. Și vedem cum ne trec, zi de zi, prin față ochilor, fluturi fără aripi. Toți fluturii merită aripi. Cât mai conturate, cât mai colorate, cât mai vii.
Noi pentru asta suntem aici. Suntem aici pentru a nu lasă aripile să se frângă.
Acel copil care pictează pe pereți, pentru că ai lui nu îi pot cumpăra materialele necesare, acel copil care cânta încetișor pentru că nu are cine să îi audă vocea limpede, acel copil care se uită cu durere prin gard când alți copii, mai norocoși că el, se antrenează pe teren, iar el testează în oglindă mișcări că ale marilor tenismeni, pe care îi urmărește cu ardoare, acel copil merită șansă.
“Hello Humanity” este acel loc în care nimic nu este imposibil. În care cuvintele “nu se poate”, “nu avem bani”, “nu este de tine”, “ia-ți gândul”, “fă altceva” nu există. În care împreună construim o scară către stele.
“Hello Humanity” da tuturor șansa de a da șansă unui vis. Bun venit, Umanitate!
Implică-te!

Un zâmbet frumos începe în copilărie!

La startul în viață, toți suntem vulnerabili și avem nevoie de ajutorul și susținerea părinților noștri.
Dar ce faci atunci când părinții nu îți pot oferi mai mult decât satisfacerea nevoilor de baza, hrană și adăpost sau poate nici măcar atât? Cei mai puțin norocoși dintre noi se confruntă adesea cu situații de viață dificile și nu pot evolua în direcția pe care și-o doresc.
Lipsurile trăite în copilărie pot avea consecințe neplăcute pe tot parcursul vieții, căci sunt mari șanse că acei copii să aibă acces restricționat nu doar la educație, ci și la asistență medicală de calitate.
Copiii din familiile fără posibilități financiare sunt de două ori mai predispuși la probleme dentare.
Toți copiii sunt egali și ar trebui să beneficieze de servicii medicale necesare menținerii unei bune stări de sănătate. Educația orală este esențială, iar igiena dentară adecvată se transmite din generație în generație. În lipsa unui model familial pozitiv, forță comunității poate aduce schimbarea constructivă de care acești copii au nevoie.
Aici intrăm noi în scenă, căci împreună putem crea zâmbete însorite!

* Susținerea sănătății dentare a copiilor din medii defavorizate, prin Fundația Hello Humanity.