fbpx Skip to main content

Legea Atracției spune simplu : ceea ce este de vibrație asemanătoare se atrage. Este, efectiv, o chestiune fizică. Ceea ce aduce în plus în conștiința noastră este ideea de responsabilitate pentru propria viață, propria realitate și toată creația noastră.

Ideea esențială este că omul trebuie să-și supravegheze gândurile, să gândească pozitiv și să se focuseze doar pe acele lucruri pe care dorește să le manifeste în viață, eventual prin repetarea (pentru sine, evident) de mantre sau afirmații. Mai pe scurt: ceea ce dorim, vom atrage.
Multe provocări noi s-au adăugat dificultăților cu care fiecare a trebuit să se confrunte în această perioadă. Lumea se schimbă continuu și, automat, odată cu ea, modul de a trăi, de a reacționa, și chiar de a face afaceri. Pe piața actuală, oferta depășește cererea, în multe contexte. Când dintr-o dată ne găsim într-o situație ca cea pe care o trăim acum, știrile pe care le auzim zi de zi sunt negative, iar asta, dacă nu o controlăm conștient și consecvent, poate efectiv să ne modifice modul de gândire.
Dacă lăsăm situațiile exterioare să conducă jocul, vom pierde încă din start.

Majoritatea oamenilor se lasă ghidați de evenimente și au o temere în a-și lua viața în propriile mâini. Este teama de asumare în primul rând, apoi teama de eșec. Teama de a pierde, de a părea slab, de fapt, orice tip de frică îți slăbește forța, forță pe care tu o ai înăuntrul tău și cu care poți muta munții din loc.

Îndepărtează-te de ceea ce te face să-ți pierzi timpul și energia. Concentrează-te mereu pe ceea ce trebuie să faci pentru a-ți crea cea mai bună realitate. Ai răbdare, cântărește variantele, privește situația în ansamblu, ia decizii pentru tine, căci, dincolo de orice poziție pe care ai avea-o la locul de muncă, ești șeful propriei tale vieți. Cealaltă față a realității este că majoritatea dintre noi nu suntem conștienți de puterea noastră, și de multe ori nu știm cum să profităm de ea. Învață să te concentrezi mai degrabă pe calitate decât pe cantitate. Realitatea socio-profesională de astăzi, majoritar virtuală, se bazează pe creativitate, comunicare, inovație și flexibilitate și, dacă nu acționezi cu focus și intenție, lucrurile pot merge bine sau rău, fără ca asta să depindă de tine. Succesul nu se întâmplă din senin, ajungi acolo urmărind neobosit ceea ce îți dorești. De fapt, trebuie să țintești mereu mult mai sus, pentru a te asigura că vei ajunge la un rezultat cât mai bun pentru tine. Eșecul este demonul oricărei provocări. Ne este atât de frică să nu reușim, încât adesea să nu acționăm.
Dacă renunțăm nu vom ajunge nicăieri.

Îndrăznește, simte, ia-ți riscuri, asumă-ți deciziile, gândește liber, vezi oportunitatea din orice lucru mărunt și găsește puterea din tine. Ai resurse nelimitate, accesează-le cu curaj și trăiește așa cum îți dorești TU!

Te iubesc,
M.