fbpx Skip to main content

Viața este plină de culori. Iar cu ele ne pictăm realitatea.

Se spune că și corpul nostru este plin de energie, de culoare, iar toate culorile ne oferă vibrație pură. Dacă deschidem puțin ochii și mintea și observăm ce e în jurul nostru, vom vedea că suntem înconjurați de culori. Există multe studii conform cărora culoarea influențează nu doar starea de spirit, ci și starea de sănătate. Până și alimentele pe care le consumăm sunt catalogate în funcție de culoare, și suntem sfătuiți să consumăm hrană vie și colorată. Uitați-vă la minunățiile pe care ni le-a oferit natura, direct în farfurie: oranj vibrant, verde liniștitor, roșu energizant, galben solar, violet și albastru răcoritor…un curcubeu al sănătății, în toată puterea cuvântului. De asemenea, vibe-ul ne este modificat, în bine sau în mai puțin bine, și de culorile pe care alegem să le avem în casă. Deși nuanțele de alb, crem sau negru sunt elegante, este bine mereu să adăugăm pete de culoare care să dea viață și energie încăperii. Este atât de bine să revii, după o zi obositoare, în casă ta, ca într-o oază de liniște și reîncărcare.

Ați observat cum starea noastră de spirit se schimbă în funcție de mediu? Întotdeauna ne vom simți renăscuți primăvara, când suntem înconjurați de verde, albastru și roz, când totul este floare și vitalitate. Vom fi mai energizati vara, când cerul este senin ca azurul, când soarele auriu ne încarcă, când nisipul alb ne frige tălpile și valurile albastre ne spală toate grijile. Vom fi mai blânzi toamna, când natura se maturizează, când se împletesc tonurile de galben, arămiu și roșu, când pământul ne oferă din toată bogăția lui. Și, deși nu mulți iubesc anotimpul rece, veți vedea că ne simțim înviorați iarna, mai ales în zilele cu cer senin ca un cristal și soare aprig. Mai ales când ninge și albul curat și strălucitor ne scârțâie sub bocanci. Și mai ales când ne bucurăm sufletele de copii cu verde brad, auriu și roșu, culorile tipice celei mai frumoase sărbători. Natura ne împrumută din energia ei. Din culorile ei. Cred că îi putem spune măcar „mulțumesc” 😊

Chiar și hainele pe care le alegem au un cuvânt de spus în ceea ce exprimăm, chiar dacă, dincolo de ceea ce purtăm, contează, de fapt, în ce culori gândim.

Stă în legea firii că ceea ce oferim, atragem. Negativitatea atrage negativitate, la fel cum o gândire și o acțiune pozitivă va aduce o reacțiune în același ton… de culoare. Trebuie să încercăm să gândim pozitiv și să să nu ne blocăm la primul obstacol, ci să privim dincolo de ziduri, în perspectivă.

Toate lucrurile la care ne expunem ne vor oferi o stare de un anumit fel. O pictură, de exemplu, poate bucura sau întrista sufletul, la fel și o melodie, sau o întâlnire cu o anumită persoană. Acesta e motivul pentru care e bine să avem grijă la ce ne expunem, sau la cine, ce fel de oameni alegem să avem în viața noastră, ce fel de experiențe căutăm. Se spune că cine se aseamănă se adună…iar eu aș adauga și aș zice așa „ cine se aseamănă se adună, și se potențează”. Suntem energie vie, suntem culoare, suntem vibrație, iar tot ce ne înconjoară ne poate „stinge” sau „aprinde” culoarea.
Să fim atenți, așadar, la culorile sufletului nostru, să le păstrăm curate, pure și vii, căci cu ele ne zugrăvim viața.
Vă iubesc,
M